Bestill hotell hos Hotels.com
Bestill hotell hos Hotels.com

Spania har en lang og rikholdig historie, og Barcelona har vært et av landets mange midtpunkter gjennom tidene. Man regner med de første bosettingene i området ble gjort for over 4000 år siden, noe byen selvfølgelig bærer tydelig preg av.

Dette har medført at en mengde store begivenheter har foregått nettopp i Barcelona, og en rekke severdigheter og attraksjoner er bygget gjennom tidene, noe de tilreisende i dag kan nyte godt av, og det er mer enn nok å fylle en ferie med.

Sport og kirker

Barcelona var vertsby for sommer OL i 1992, og arrangerte svømme VM i 2003 og flere av idrettsanleggene er fortsatt i bruk og kan besøkes. Dog er det nok Camp Nou som er mest kjent, FC Barcelonas hjemmebane, og er man i byen er den en selvskreven ting å ha på “å gjøre” listen.

Ellers er det mange kirkebygg i byen og den mest kjente av dem alle er nok La Sagrada Familia. Dette praktbygget som ble påbegynt på slutten av 1800-tallet av den spanske arkitekten Gaudi er fortsatt ikke helt ferdig, men man blir likevel imponert over dens skjønnhet og detaljrikdom hvis man besøker den. Dessuten kan man komme opp i tårnene, hvorfra det er en imponerende utsikt over byen.

Parker og arkitektur

Gaudi hadde en finger med i spillet når det gjaldt mange ting i Barcelona i det forrige århundre, blant annet designet han den verdensberømte Parc Güell, et gigantisk parkanlegg beliggende i utkanten av Barcelona. Her kan man vandre på mosaikkbelagte turstier, og beundre de mange kunstneriske innslagene. Blant annet finnes det en mosaikkbelagt benk i betong der, hvorfra man har en fantastisk utsikt over både byen og Middelhavet.

Når det gjelder severdigheter i Barcelona finnes det så mange, at et godt tips kan være å delta på noen av de organiserte rundvisningene i byen, for så å besøke de stedene man finner mest interessante på egenhånd etterpå. Kollektivtilbudet er så godt utbygget i Barcelona, at bare man vet hvor på kartet man har tenkt seg, er det veldig enkelt å komme dit. Undergrunnsbanen er hurtigst, men med buss har man definitivt den beste utsikten.

Detaljer:
Artikkelen ble skrevet den , i kategorien Attraksjoner.

Skriv en kommentar