• Meny
  • Meny

Transport fra flyplassen til Barcelona sentrum

Flyplassen i Barcelona befinner seg ca 13 kilometer sør-vest for sentrum og gir deg ca 20-30 minutter reisevei, litt avhengig av hvilket tidspunkt du reiser på. Rundt rushtidene må man selvfølgelig beregne noe lenger reisetid, men generelt bruker de ulike transportalternativene ca like lang tid.

Buss

Buss er både enkelt og rimelig når du skal både til og fra flyplassen. Velg gjerne ekspressbussene som står like utenfor terminalene. Bussene har flere holdeplasser underveis, og stopper også på de store holdeplassene som Placa Espanya og Placa de Catalunya.

Prisene ligger på ca 40 kroner per person. Når du skal tilbake til flyplassen fra barcelona sentrum så kan du velge bussen som heter A1 dersom du skal til terminal nr 1 og bussen med navn A2 dersom du skal til terminal nr 2.

Du kan også velge den vanlige bussen fra selskapet TMB med nummer 46. Denne bussen er operativ mellom 05.00 og 00.15 og har billetter til ca 15 kroner per person. Dette er et mer prisgunstig alternativ i forhold til ekspressbussen, men har også flere holdeplasser underveis.

Om du ankommer Barcelona flyplass på natta så kan du ta nattbussen NitBus N17. Denne går i tidsrommet fra 21.50 og 04.40 og koster opp mot 20 kroner pr billett.

Tog

Et annet alternativ til bussen er RENFE togene. En shuttlebuss tar deg tra terminal 1 og til togstasjonen (ankommer du på terminal 2 er togstasjonen kun fem minutter gange unna) og derfra videre inn mot Barcelona.

Ulempen med toget er at du må skifte underveis til t-bane på enten stoppene Barcelona Sants, Passeig de Garcia eller Clot. Togene går i tidsrommet fra 05.30 og til 23.40 og koster ca 13 kroner for en billett. Husk på at billettprisen kun gjelder for togreisen og at du må kjøpe ny billett når du skal ta t-bane videre til sentrum fra en av holdeplassene nevnt ovenfor.

Når du skal til flyplassen fra Barcelona sentrum så går du av på stoppet som heter Aeropuerto.

Taxi

Dersom dere er flere som reiser sammen og kanskje spesielt dersom dere er en familie så vil til sentrum uten mye å forholde seg til så er taxi det beste alternativet. Drosjene står plassert på linje like utenfor alle terminalene, er tilgjengelige til alle døgnets tider og koster ca 200-230 kroner for turen inn til sentrum.

Konklusjon

Avlutningsvis så er det verdt å nevne at t-banen ikke kjører til og fra flyplassen. Dersom du har med familie eller vil ha den enkleste transportmåten så anbefales taxi. Bussene foretrekkes fremfor togene på grunn av at du slipper å skifte til t-bane underveis og prisene er like lave på både buss og tog.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar