• Meny
  • Meny

Hvor i Barcelona bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Barcelona har et bredt spekter av gode områder, men ikke alle er like sentrale. For førstegangsreisende vil det være særlig fornuftig å gå for de mest sentrale strøkene. Jeg har her plukket ut fire områder jeg personlig synes er de aller beste, både av hensyn til beliggenhet og standard.

El Born

Området (bedre kjent som gamlebyen) var tidligere preget av røffe tilstander, men har etter de olympiske leker i 1992 gjennomgått en totalforvandling.

De tidligere slitte og belastede kvartalene er nå vakre og syder av liv. Gatene har et bredt utvalg restauranter og utesteder, og vil således passe best for deg som er glad i kort vei til byens kanskje beste uteliv. Kan anbefale den lille, men trivelige cocktailbaren Porteno. Bra musikk, trivelige ansatte og knallgode drinker.

Anbefalt hotell i El Born

Et prisfornuftig alternativ i El Born er sjarmerende Hotel Oasis. Overnattingsstedet ligger svært praktisk til, med nærhet til La Rambla, strand og et bredt utvalg restauranter. Her har du gangavstand til alt du trenger. Ekstra pluss for en nydelig terrasse med et innbydende svømmebasseng. Baren er kjent for sine særdeles gode drinker! Om du går for dette hotellet kan jeg anbefale deg å slappe av utover ettermiddagen med en cocktail fra baren. Rett og slett nytelse.

Fine og rene rom med air condition, TV og gjennomgående god standard. Samtlige rom har eget bad med hårføner. Velfylt kontinental frokost med god kaffe. Hotel Oasis er ikke blant de dyreste, men gir deg mye overnatting for pengene.

Se flere bilder av rom og priser

Det gotiske kvarteret

Bydelen som de fleste kjenner som Gothic Quarter i Barcelona kan sies å være byens geografiske sentrum. Dette er stedet for trange brosteingater, tradisjonell arkitektur og møteplasser med mye liv.

Den historiske bakgrunnen setter sitt preg på bygningene med vakre gotiske utsmykninger. I tillegg til å være iøynefallende, scorer området bra på det meste. Det ligger beleilig plassert i forhold til alt, og har mye å by på innen shopping, spisesteder, uteliv og kulturelle opplevelser. Rett og slett et veldig bra valg for førstegangsreisende.

Anbefalt hotell i Det gotiske kvarteret

På sørsiden av Det gotiske kvarteret ligger Hotel Duquesa de Cardona vakkert plassert med utsikt mot havna. Sentralt midt i sentrum og i gangavstand til de aller fleste severdighetene i Barcelona. Servicevennlig personale gjør alt for at du skal føle deg velkommen, helt fra innsjekk til utsjekk.

Terrassen med utsikt til havet setter prikken over i-en på et ellers nydelig hotell. Her er det fantastisk å sitte med en kopp kaffe mens dere skuer utover.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Duquesa-de-Cardona-hotell-barcelona.jpg

Hotellet er innredet i en smakfull boutique stil med fokus på detaljer i alle ledd. Rommene har god plass og er utstyrt med TV, minibar og air condition. Alle rom har eget bad med badekåpe og tøfler.

Det koster noen hundrelapper mer enn gjennomsnittet, men du verden så mye du får igjen. Anbefales.

Se flere bilder av rom og priser

Eixample

Passeig de Gracia Eixample Barcelona

Nord for Det gotiske kvarteret og El Born ligger området med navn Eixample. Det er ikke like tradisjonelt og bildevennlig som de to førstnevnte, men innehar noen verdenskjente attraksjoner. Bydelen preges mer av moderne bygg, samt de to populære severdighetene Sagrada Familia og Casa Batlló. Sentralt i bydelen ligger den kjente avenyen Passeig de Gracia, en av verdens mest kjente handlegater.

Her er det lett å ha oversikt og manøvrere seg fra A til B gjennom et godt kollektivnettverk. Det kan være verdt å prøve en av sightseeingbussene i området for å få et totalt sett godt bilde av Barcelona. Da bydelen er så preget av store avenyer vil det ikke føles like trangt her som i El Born og Det gotiske kvartalet. Dersom du verdsetter luftige gater, shopping og sightseeing vil Eixample være et veldig bra valg!

Anbefalt hotell i Eixample

Sentralt plassert i Eixample ligger flotte The Corner Hotel. Et moderne hotell med egen parkering, roomservice og rom med air condition. Døgnåpen resepsjon med særdeles trivelige ansatte. På toppen av hotellet kan du bade i bassenget før du bestiller deg noe å drikke fra baren. Egner seg også godt for soling.

Alle rom er utstyrt med TV, eget bad og god garderobeplass. Utrolig bra frokost, både i utvalg og smaker. Her bor du sentralt nært alt, men samtidig tilbaketrukket fra de største turistmengdene, hvilket mange synes er betryggende i en travel storby som Barcelona. Holdeplass for taxi rett utenfor er veldig praktisk når du ønsker å se attraksjoner et lite stykke fra hotellet.

Se flere bilder av rom og priser

Gracia

Lenger opp mot åsen fra Eixample ligger det trivelige området Gràcia. Bydelen føles nærmest som en drabantby innad i Barcelona, mye grunnet at området tidligere var separert fra den katalanske storbyen. Primært er området mer å regne som et boområde for lokalbefolkningen, snarere enn å være preget av turisme og hoteller. Noen hoteller finnes det dog, da gjerne mindre hoteller som fokuserer på en boutique stil. Bydelen er kjent for å huse erkekjente Park Güell.

Gracia område Barcelona
På sensommeren pyntes Gràcias gater til fest. Da er det karneval.

Gràcia føles rett og slett ut som et tvers gjennom trygt og koselig nabolag. Fraværet av de store kjedene blant butikker og restauranter gir bydelen en mer autentisk følelse og katalansk vibe. Det er ikke området for deg dersom du er ute etter heftig uteliv, men kan være midt i blinken for eksempelvis par og venner som er ute etter en rolig langweekend.

Lite slår følelsen av å sitte med en skål hjemmelaget gelato og kopp med kruttsterk espresso på en av områdets rolige torg. Avstandsmessig ligger bydelen omlag 3 kilometer fra La Rambla. Det er dog gode muligheter for å benytte seg av både T-bane og buss ned til sentrum.

Anbefalt hotell i Gràcia

Vakkert plassert i Gràcia ligger Hotel La Casa del Sol, godt gjemt fra de tidvis overveldende turistområdene. En stilfull inngang møter deg idet du stiger inn i det lille hotellet. Videre preges hotellet av rene og nydelige detaljer. Det hele føles litt som å være på en moderne Michelin-restaurant, uten at det koster skjorta. Et langt over gjennomsnittet serviceinnstilt personale gjør hotellet til et tvers gjennom koselig sted å være.

Utrolig fine og lekre rom med god seng og praktiske løsninger. Deilig frokost med godt utvalg av varmt og kaldt. På solrike dager er det behagelig å benytte seg av hotellets terrasse som også innehar et lekkert basseng. Området har flere svært gode, mindre restauranter, men det er også mulig å spise i hotellets restaurant. På menyen står en rekke spanske spesialiteter.

Se flere bilder av rom og priser

Er det visse områder du bør holde deg unna?

Noen områder er rett og slett usentrale, og bør av den grunn unngås. Da særlig for førstegangsreisende til Barcelona. Ingen bydeler er direkte farlige, men personlig ville jeg kanskje ikke bodd i El Raval. Bydelen er ikke farlig å oppholde seg i, men har sine problemer med lommetyveri og annen småkriminalitet.

Les også: Slik kommer du deg fra flyplassen til Barcelona sentrum

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *