• Meny
  • Meny

Transport fra flyplassen til Barcelona sentrum

Flyplassen i Barcelona befinner seg ca. 13 kilometer sør-vest for sentrum og gir deg omlag 20-30 minutter reisevei, litt avhengig av hvilket tidspunkt du reiser på. Rundt rushtidene må man selvfølgelig beregne noe lenger reisetid, men generelt bruker de ulike transportalternativene ca. like lang tid.

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Barcelona på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi, og spesielt gunstig om dere er flere som reiser sammen. Transport kan bestilles her.

Buss

buss aerobus Barcelona flyplass sentrum

Buss er både enkelt og rimelig når du skal både til og fra flyplassen. Velg gjerne ekspressbussene som står like utenfor terminalene. Bussene har flere holdeplasser underveis, og stopper også på de store holdeplassene som Plaça Espanya og Plaça de Catalunya.

Prisene ligger på ca. 60 kroner per person. Når du skal tilbake til flyplassen fra Barcelona sentrum kan du velge bussen som heter A1 dersom du skal til terminal nr. 1 og bussen med navn A2 dersom du skal til terminal nr. 2.

Du kan også velge den vanlige bussen fra selskapet TMB med nummer 46. Denne bussen er operativ mellom 05.00 og 00.15 og har billetter til ca. 20-25 kroner per person. Dette er et mer prisgunstig alternativ i forhold til ekspressbussen, men har også flere holdeplasser underveis.

Om du ankommer Barcelona flyplass på natta kan du ta nattbussen NitBus N17. Denne går i tidsrommet fra 21.50 til 04.40 og koster opp mot 25 kroner pr. billett.

Tog

Et annet alternativ til bussen er RENFE togene. En shuttlebuss tar deg fra terminal 1 og til togstasjonen (ankommer du på terminal 2 er togstasjonen kun fem minutter gange unna) og derfra videre inn mot Barcelona.

Ulempen med toget er at du må skifte underveis til T-bane på enten stoppene Barcelona Sants, Passeig de Garcia eller Clot. Togene går i tidsrommet fra 05.30 til 23.40 og koster ca. 40 kroner for en billett. Husk på at billettprisen kun gjelder for togreisen og at du må kjøpe ny billett når du skal ta metro videre til sentrum fra en av holdeplassene nevnt ovenfor.

Når du skal til flyplassen fra Barcelona sentrum går du av på stoppet som heter Aeropuerto.

Taxi

Dersom dere er flere som reiser sammen og kanskje spesielt dersom dere er en familie, kan taxi være et gunstig alternativ. Drosjene står plassert på linje like utenfor alle terminalene, er tilgjengelige til alle døgnets tider, og koster ca. 400 kroner for turen inn til sentrum. Vær obs på at det i rushtiden kan være lange køer.

Konklusjon

Avlutningsvis er det verdt å nevne at T-banen ikke kjører til og fra flyplassen. Dersom du har med familie, eller vil ha den enkleste transportmåten, anbefales taxi og airport pickup. Bussene foretrekkes fremfor togene på grunn av at du slipper å skifte til T-bane underveis. Prisene er tilnærmet like lave på både buss og tog.

Merk at det tidvis kan være lang taxikø. Køen kan du unngå ved å benytte deg av en forhåndsbestilt bil fra Welcome Pickups. Sjåføren står da klar til å frakte deg rett til hotellet etter ankomst. Har personlig blitt veldig glad i airport pickup. Det er enkelt, veldig beleilig og svært komfortabelt etter en lang dag på reisefot. Ekstra positivt at prisen er lik eller lavere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar