• Meny
  • Meny

Slik kommer du deg fra flyplassen i Madrid til sentrum

Omlag 12 kilometer nordøst for sentrum ligger Madrid-Barajas flyplass (IATA: MAD). Flyplassen er inndelt i fire terminaler for passasjerer. Hvilken terminal som vil være din ankomstterminal kan du sjekke ut nærmere på flyplassens offisielle nettside. Norwegian har ankomst på terminal 2. Nedenfor tar vi en titt på de ulike alternativene du har når du skal komme deg til og fra flyplassen.

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Madrid på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et veldig bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi, og spesielt gunstig om dere er flere som reiser sammen. Transport kan bestilles her.

T-bane

T-banen kan være et godt alternativ, noe avhengig av hvor i sentrum du skal til. T-bane nr. 8 (den rosa linjen) kjører fra flyplassens to stopp, Terminal 1-2-3 og Terminal 4. Holdeplassene er kjent som “Aeropuerto T1 T2 T3” og “Aeropuerto T4”. Stoppet “Aeropuerto T1 T2 T3” ligger i terminal 2. Det vil si at dersom du lander på Terminal 1 eller 3 må du ta buss fra terminalen til Terminal 2. Bussen er gratis.

På ca. 15 minutter kommer du deg fra flyplassen til den sentrale T-banestasjonen Nuevos Ministerios i sentrum av Madrid. T-banelinje nr. 8 korresponderer med T-banelinje nr. 4, 6, 9 og 10. Dette gjør at du i praksis kan komme deg til de aller fleste stasjonene i Madrid ved å bruke T-banen.

T-banen kjører i tidsrommet 06.00 til 02.00. Prisen ligger på omlag 50-65 kroner, noe avhengig av hvor langt du skal reise. T-banen er et godt alternativ, men noe upraktisk dersom du reiser med mye baggasje.

Buss

Bussen kjører 24/7 fra flyplassen til sentrum fra Terminal 1, 2 og 4. Dersom du lander på Terminal 3 må du ta shuttletransport med buss (gratis) fra terminalen til Terminal 1, 2 eller 4.

Se etter den gule bussen med navn “Aeropuerto 24 horas Express”. Bussen stopper på Atocha jernbanestasjon, O’Donnell og Plaza de Cibeles. Regn med å bruke 40-50 minutter på turen. Bussene kjører hvert 15. minutt på dagtid og ca. hver halvtime om natten. Prisen ligger på omlag 50 kroner.

Bussen er enkel og grei, og absolutt et godt alternativ. Noe kronglete dersom hotellet ditt ikke befinner seg i nærheten av et av stoppestedene. I så fall må du ta T-bane, eller buss videre til hotellet.

Taxi

Utenfor alle de fire terminalene står taxiene klare på rekke og rad. Bilene er tilgjengelige hele døgnet, og er absolutt en behagelig måte å komme seg til sentrum på. Se etter de hvite drosjene med røde striper.

Bilene opererer med fastpris til sentrum av Madrid. Prisen øker dersom destinasjonen din befinner seg utenfor sentrumsområdet. Har du dårlig tid er taxi blant de aller beste alternativene. Turen fra flyplassen til sentrum tar normalt ca. 20 minutter. Beregn ekstra tid dersom dere reiser under rushtiden.

Tog

Toget, bedre kjent som Cercanais (RENFE), er et godt alternativ dersom du har ankomst på Terminal 4. Ved ankomst på terminal 1, 2 eller 3 vil det være unødvendig kronglete å komme seg til terminal 4 for så å ta toget videre til sentrum. Lokasjonsmessig befinner terminal 1, 2 og 3 seg relativt nære hverandre. Terminal 4 ligger et lite stykke unna alle de andre, hvilket gjør det mindre hendig.

Toget kjører i tidsrommet 06.00 til 23.30, og bruker i overkant av 25 minutter fra Terminal 4 til sentrum.

Konklusjon:

Både buss og T-bane er helgode og forholdsvis rimelige alternativer, men kan i travle tider preges av mange reisende. Dette gjør det noe stressende dersom du reiser med stor koffert. Det er en fordel at hotellet ditt ligger i nærheten av et av stoppestedene for å redusere antall transportetapper. Tog ville jeg av praktiske grunner holdt meg unna, med mindre du lander på Terminal 4.

Personlig er jeg blitt veldig glad i airport pickup fra Welcome Pickups. Det er både enkelt og behagelig beleilig å kunne sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil. Her slipper du dessuten lang taxikø. Transport kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *