• Meny
  • Meny

Alt du bør vite når du drar på fotballkamp i Barcelona

Den stående applausen på Camp Nou er et minne som vil være i hjertet mitt for alltid.

Fotballfan eller ikke, det å dra på en fotballkamp i Barcelona er noe alle bør ta seg tid (og råd) til. Hjemmebanen til FC Barcelona, Camp Nou, kan knapt sammenlignes med noen annen fotballstadion. Den er rett og slett i egen egen klasse hva gjelder både størrelse og stemning.

Med sin totale kapasitet på 99.354 sitteplasser sier det seg selv at det å oppleve en fotballkamp her vil være som et minne for livet. Kapasitetsmessig er Camp Nou den største fotballbanen i både Europa og Spania. I verdenssammenheng raver den som den nest største av hensyn til kapasitet.

Slik kjøper du billetter til Barcelona-kamp på Camp Nou

Du har et par alternativer når du ønsker å kjøpe billetter. Jeg kjøpte billetter på Barcelonas offisielle hjemmeside, noe som fungerte utmerket. Du velger da seter på et interaktivt kart, betaler og får elektroniske billetter tilsendt på mail.

Billettene kan du enten printe ut, eller laste ned. Laster du ned billettene på mobiltelefonen må de leses av i én av følgende apper: Passbook (iPhone) eller Passwallet (Android). Billettene leses av elektronisk ved inngangen.

Billetter kan også kjøpes gjennom en arrangør, eller på Ebay. Vær oppmerksom på at billettformidlere ofte tar seg godt betalt sammenlignet med å kjøpe billetter på Barcelonas offisielle nettside.

Prisen på billetter:

Dette avhenger i stor grad av hvilket lag de møter. Billetter til populære kamper i Champions League, samt La Liga-kamper mot Real Madrid (El Clásico) og Atlético Madrid er både dyre og ettertraktede. Regn med å betale fra 1 500 kr til 5 000 kr. Bestill i god tid!

Billetter til kamper mot svakere lag i La Liga kan du få fra 400 kroner per billett.

Hvor er det best å sitte?

For å få en god oversikt over begge banehalvdeler vil jeg anbefale å kjøpe billetter i områdene som på hjemmesiden omtales som “Grandstand” og “Lateral”, dvs begge langsidene. Grandstand koster noe mer da dette er siden der trenerbenkene står plassert.

Vi satt øverst langs Corner North, 1st Grandstand. Gode plasser, men sikten ble noe redusert mot resten av stadionen grunnet Camp Nous utforming. Personlig synes jeg opplevelsen blir forsterket når man har oversikt over alle tilskuerne. Totalopplevelsen blir hakket vassere når du reiser deg i takt med de andre tilskuerne etter en scoring.

Slik finner du frem til riktig inngang og sete:

Billetten angir hvilken inngang (accés) du skal bruke for å entre stadionen:

camp-nou-inngang-kamp

Deretter finner du riktig inngangsport (porta):

porta-camp-nou-gate-inngang

Videre finner du korrekt felt (boca). Dette står veldig oversiktlig angitt på skilter:

boca-camp-nou-fotball-felt

Husk til slutt på å nyte stemningen fra setet ditt. Dette er en opplevelse for livet!

stemning-camp-nou-fotball

Hvordan komme seg til Camp Nou:

T-banelinje L3 kjører til stasjonen “Les Corts” fra sentrum. Herfra går du til Camp Nou på 10-15 minutter. Vær oppmerksom på at T-banelinjen L3 i timene før og etter kamp ofte preges av ekstremt mange reisene. Vi tok taxi til stadionen, hvilket fungerte utmerket. Ikke merkbart mye trafikk.

Sikkerhetsforbehold når du ankommer stadionen:

Det anbefales at du ikke tar med deg store bagger, kofferter eller store ryggsekker på kamp. Speilreflekskamera kan du fint ta med.

Alle blir raskt ransaket ved inngangen. Korker på flasker må kastes ved inngang.

Mat og drikke på stadionen:

Et flertall av serveringskiosker står plassert langs tribunens indre områder. Her er det mulig å kjøpe varm og kald mat, snacks, mineralvann og kaffe.

Toaletter:

Et stort utvalg av egne toaletter for kvinner og menn finnes på stadionen.

Kart over Camp Nou:

Nedenfor finner du et kart over stadionen som gir deg et visst overblikk over både fotballbanen og nærområdet. Grunnet innstillinger i Google står Camp Nou angitt som “カンプ ノウ”.

Kjøpe supportereffekter

Rett utenfor stadionen vil du under kampstart finne et flertall boder som selger supportereffekter. Skjerf, drakter, luer blant annet. Skjerfene ligger på ca. 10-20 euro per stykk.

Rundt om i sentrum ligger et godt utvalg av butikker med originale supportereffekter fra FC Barcelona. Nevner i fleng: Drakter (med og uten nummer), gensere, shortser, kopper, bagger med mer.

Vi la turen innom supporterbutikken som ligger plassert like ved basilikaen Sagrada Familia. Denne butikken består av både museum og supporterbutikk. Gratis inngang til museet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *