• Meny
  • Meny

Besøk Casa Batlló – et mesterverk av Antoni Gaudí

Barcelona er for mange blitt selve symbolet på kulturell og arkitektonisk verdi kombinert med avslapping og sol.

Byen preges av flerfoldige kjente monumenter, flere designet av den svært kjente arkitekten Antoni Gaudí. Bruker du en dag i byen vil du kunne se flere av hans flotte skapelser, alle markert med den særegne stilen.

Blant de mest populære finner vi Casa Batlló. Det fargerike huset er nær å regne som et must å se for deg som besøker Barcelona. Huset har siden 2005 vært å finne på UNESCOs liste over verneverdige bygg.

Kjapt om historien

Casa Batlló ble opprinnelig bygget i 1875, men ikke slik som vi i dag kjenner bygget. I 1903 ble bygget kjøpt av en rik forretningsmann med navn Josep Batlló.

Originalt var planen å rive bygget for å bygge et nytt hus til ham selv og familien. Etter å ha gått noen runder med seg selv valgte Josep å renovere det eksisterende bygget.

Planen var da å bruke deler av bygget som bolig. Den resterende bygningsflaten skulle deles opp i mindre boenheter for utleie.

Arkitekten han valgte å bruke som leder for renoveringen var intet andre enn Antoni Gaudí. Det skal sies at Gaudí allerede på denne tiden var en anerkjent arkitekt med flere store prosjekter i ilden, deriblant Park Güell og Sagrada Familia.

Gaudís renoveringsprosjekt på Casa Batlló startet i 1904 og var ferdig i 1906.

Interiør og eksteriør

casa-battlo-utendors-barcelona

Mange kjennetegner Gaudí for hans særegne bruk av farger og former. Fasaden på bygget preges av fargerike steiner og glass som sammen former et naturrikt inntrykk.

De store vinduene sett fra utsiden i andre etasje kommer trolig til å fange oppmerksomheten. Historien kan fortelle at dette var hovedseksjonen der familien en gang levde.

Biter av farget glass på veggen skaper et nydelig samspill:

casa-battlo-innendors-stein-barcelona

Casa Batlló omtales av mange som en av de arkitektoniske perlene i Barcelona. Det er lett å forstå hvorfor.

casa-battlo-innendors-trapp-barcelona

Balkongene til huset teller totalt ni stykker. I tillegg finnes fire mindre balkonger som er en del av store vinduer, i praksis omtrent som en fransk balkong.

Innvendig vil du kunne se Gaudís bruk av farger, ofte i ulike graderinger av blått. Bare dette er verdt et besøk i seg selv. Sørg for å få med deg den vakre takterrassen!

casa-battlo-innendors-barcelona

Legg merke til de vakre detaljene i trappen med beroligende toner i blått:

casa-battlo-innendors-trapp-detaljer-barcelona

Slik kjøper du billetter:

Kjøp billetter på nettsiden deres. Vær obs på at du ved bestilling må angi et tre timers tidsrom der du ønsker å besøke bygget.

For en liten ekstra kostnad kan du slippe køen. Dette kan være verdt pengene dersom du reiser midt i turistsesongen. Da vi besøkte Casa Batlló i februar var køen såpass kort at jeg ville valgt å droppe dette alternativet.

Rabatterte priser for studenter, pensjonister over 65 år, barn, og innbyggere med fast adresse.

Adresse:
Passeig de Gràcia, 43
08007 Barcelona
Telefonnummer: +34 932 16 03 06

Kart over Casa Batlló:

Foto: © Casa Batlló S.L.U.-Gaudí, Barcelona– www.casabatllo.es

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *