• Meny
  • Meny

Legg besøket til Barceloneta – Barcelonas kjente strand

Barcelona er på mange måter det perfekte reisemål dersom man verdsetter kombinasjonen strandliv og storby.

Vi er alle ulike. Noen foretrekker sol, sand og bading. Andre foretrekker at ferien består av avslappende dager i skyggen, godt akkompagnert av en interessant bok. I Barcelona får du begge deler.

Det er kanskje unødvendig å nevne alle de øvrige fordelene med Barcelona, men jeg gjør det likevel. Shopping i verdensklasse langs Las Ramblas og Passeig de Gràcia , verdens beste fotballag, matopplevelser til “å dø for” i alle prisklasser, samt en fantastisk arkitektur.

Per definisjon er Barceloneta navnet på en av Barcelonas mest kjente bydeler. Den tidligere fiskerlandsbyen har lagt de perfekte rammer for en dag spekket med strandliv kombinert med god mat og drikke. Man kan fortsatt se sjarmerende spor av tidligere fiskeridrift, men området er i dag betydelig oppgradert med moderne fasiliteter innen aktiviteter og uteliv.

Rolige dager langs en av Barcelonas strandrestauranter er ikke feil:

strand-restaurant-barcelona-barceloneta

Hva kan du gjøre på Barceloneta-stranden?

Presentert gjennom en punktliste skal vi nå gå igjennom noen av de øvrige faktorene som gjør Barcelonas strand så fantastisk.

  • Et særdeles godt utvalg av noen av byens beste restauranter rettet mot sjømat. Legg lunsjen til et av disse stedene – du vil ikke angre.
  • Vær aktiv på stranden. Den lange asfalterte strandpromenaden gir deg gode muligheter for sykling, løping eller turer på rollerblades. Personlig elsker jeg å gå langs denne strandpromenaden på kveldstid.
  • Besøk akvariet i nærheten, bedre kjent som Barcelona Aquarium. Med sin lange undervannstunnel med haier, månefisk og andre spennende arter er dette en morsom opplevelse for små og store. Se over 450 ulike arter, deriblant verdens mest giftige frosk!
  • Mat og drikke må man ha. Dette kan med fordel nytes på serveringsstedet Chiringuito langs stranden. Hør den deilige musikken mens du nyter en kald øl og et raskt måltid.
  • Etter en lang dag på stranden kan kanskje en dag på shoppingseeteret Maremagnum være noe?
  • Alternativt vil jeg anbefale å ta taubanen opp til toppen Montjuïc. Dette er mest sannsynlig den råeste måten å få et godt overblikk over Barcelona på.

Så da er det vel bare å bestille turen til Barcelona og oppleve stranden som ble rangert som nr. 1 på listen over verdens 10 beste urbane strender av National Geographic?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *