• Meny
  • Meny

Besøk matmarkedet La Boqueria langs Las Ramblas

Lokalisert langs La Rambla finner du det som er nødt til å være Barcelonas både beste og mest ettertraktede matmarked. Matmarkedet lyder navnet Mercat de Sant Josep de la Boqueria, ofte forkortet til La Boqueria.

Historien til markedet strekker seg tilbake til tidlige 1217. Markedet besto da, i all sin enkelhet, av bord og et utvalg kjøttstykker i ulike varianter. Den dag i dag er La Boqueria et av Barcelonas fremste og mest kjente turistmål.

Markedet er primært kjent for to ting: Et unikt utvalg av ferske ingredienser, og utsøkt mat som egner seg for lunsj og middag.

Etter å ha entret markedet blir du møtt av et enormt utvalg frukt og grønt. Kjente og kjære frukter, og hjemmelagde smoothier. Vi kjøpte med oss et beger med oppkuttet frukt til fornuftig penge. Videre finner du et mylder av nøtter i løsvekt, krydder, oljer og tørket frukt.

frukt-notter-matmarked-barcelona

Plassert i midten av markedet ligger avdelingen for fisk og skalldyr. Jeg har faktisk ikke sett et like bra utvalg fisk og skalldyr noe sted i Norge, hverken i butikk eller hos egne fiskeforhandlere. Hadde jeg bodd i Barcelona ville jeg besøkt markedet ukentlig, om ikke annet kun for deres enorme utvalg sjømat!

Nesten litt uvanlig å se taskekrabber i utlandet, men her kan du altså få tak i både krabber, sjøkreps, hummer og reker i alle størrelser. Eller gambas som de omtales som!

fisk-skalldyr-la-Boqueria-barcelona

La Boqueria er et mekka for deg som er glad i god spekeskinke. Flere av bodene har spesialisert seg på den verdenskjente Serranoskinken.

Kjøp en hel skinke, en bit, eller oppskåret på bestilling.

matmarked-barcelona-serrano

Denne spesialiteten jeg har tatt bilde av nedenfor var ny for meg. Den består i all enkelhet av brødsticks, ost og tynne skiver Serannoskinke.

Simpelt, men farlig godt!

spekeskinke-marked-spania-barcelona

Har du tid vil jeg anbefale å legge av en time eller to på et av markedets spisesteder. Det er noe med atmosfæren og kvaliteten på maten som skaper de perfekte rammer for en unik matopplevelse.

Kart over La Boqueria:

Det interaktive kartet nedenfor leveres av Google Maps, og gir deg en pekepinn på hvor markedet ligger i forhold til La Rambla.

Slik kommer du deg hit:

Med sin sentrale plassering langs La Rambla kan du gjerne ta turen til fots, men alt handler naturligvis om hvor du skal reise fra. Personlig elsker jeg T-banen i Barcelona. Med sine regelmessige og presise avganger kommer du deg fra A til B for få kroner.

Nærmeste T-banestasjon til La Boqueria er Liceu som ligger knappe 100 meter fra markedet. Linje L3 stopper på Liceu. For øvrig kan du naturligvis benytte deg av buss. Bruk Google Maps for å finne den beste ruten for akkurat deg.

Avslutningsvis vil jeg bare konkludere med å si at markedet er vel verdt et besøk, enten du er matelsker eller ei.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *