• Meny
  • Meny

Marked og loppemarked i Barcelona

Du har ikke virkelig opplevd Barcelona før du vandrer langs salgsbodene på et av byens markeder og lar deg rive med av alle luktene, det fargerike fruktutvalget og spenningen ved å prute deg frem til rett pris på et av byens loppemarkeder. Ta med deg picnickurven og fyll den opp på markedet med frukt, oster, ferske bakverk, patéer og skiver av spansk spekeskinke som smelter på tunga. Hva med å legge picnicen til den pulserende strandpromenaden? Eller en av Barcelonas sjarmerende, grønne lunger i sentrum?

La Boqueria

Muligens det aller mest kjente markedet i Barcelona, veldig gunstig lokalisert bare få minutters gange fra La Rambla, byens hovedgate. Dette er stedet lokale kjøkkensjefer kommer for å sikre seg godene til kveldens restaurantservering, og stedet der lokalbefolkningen, foodies og turister samles for en lidenskapelig prat om mat og ingredienser.

Markedet selger alt det du kan forestille deg av godbiter fra den gastronomiske verden, alt fra hummer og foie gras, til tørkede frukter og friske smoothies. Kjøp gjerne med deg en ferdiglaget fruktsalat, eller dagsferske skalldyr og fisk, levert grytidlig samme morgen. Du vil også finne utallige varianter av sjokoladekonfekt, spansk Serranoskinke, nøtter, kaffe og te.

Åpent mandag til lørdag.

Mercantic

I Barcelonas utkantområder finner du Mercantic, et enormt innendørs marked på 10 000 kvadratmeter. Markedet går for å være blant Europas beste markeder om du er på utkikk etter lopper, antikviteter, second hand og generelt ting og tang fra fortiden. Gamle møbler, speil, klær, pyntegjenstander, glass, porselen, tekstiler og bøker er bare en brukdel av hva du kan få tak i her.

Markedets permantente utsalgsboder (80 totalt) holder åpent tirsdag til søndag. Søndager kan du få med deg loppemarkedet, mens du på lørdager kan delta på auksjon.

Els Encants Vells

Barcelonas største loppemarked, med historie tilbake til 1300-tallet. Els Encants Vells er kanskje ikke det beste alternativet for deg som ser etter flotte og store innredninger til stua, men svært gunstig dersom du er ute etter små pyntegjentander og metallvarer til hjemmet. Sett av noen timer og let blant boder med gamle mynter, undertøy, frakker, elektronisk utstyr, sko, lærvarer og Flamencokjoler. Pruting er absolutt lov!

Åpent mandag, onsdag, fredag og lørdag.

Les for øvrig mer om handlegater i Barcelona, samt gode shoppingtips.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *