• Meny
  • Meny

Shopping i Spania

Det å shoppe i Spania kan bety alt fra å mingle langs markeder tidlig en søndag morgen til high fashion shopping i Madrid til du får kramper i beina, etterfulgt av en kopp med kruttsterk kaffe på en av fortauskafeene. Verdenen av ukjente og kjente spanske designere er enorm, og du vil garantert finne plagg som treffer din smak perfekt. Dersom du skal handle pene sommerkjoler eller elegante sko med høye hæler så kunne du ikke truffet bedre enn Spania.

Handle på markedene

Spanske markeder er et vidt begrep, det kan bety en lite marked i en av kystbyene langs Costa del Sol med beliggenhet like ved havna og med et essensielt utvalg fisk og skalldyr, eller det kan være enorme markeder i Valencia med store utvalg skinnvarer, malerier fra ukjente gatekunstnere og med en samling frukt og grønt du ikke noensinne har sett lignende til.

Madrid

Marked Madrid matmarked shopping mat

Er du på utkikk etter fine designerklær i hovedstaden Madrid så er du helt nødt til å ta turen innom det østre Salamanca distriktet. Her finner du klær fra kjente designere som Armani og Louis Vuitton, men også kjente spanske designere som Amaya Arzuaga og Victorio Lucchino.

Om du ikke ligger bakfull en tidlig søndag morgen så kan en tur til markedet med navn El Rastro være verdt en kikk. Dette er stedet dersom du vil finne alt mellom himmel og jord samlet på et sted. Skulle du ville ha tak i levende kyllinger for bruk i din paellarett eller kun vil praktisere kunsten å prute så er El Rastro stedet.

For virkelig gode gallerier som tilbyr flotte utstillinger såvel som muligheten til å kjøpe med seg et av verkene hjem burde du besøke galleriene som ligger ved Plaza Santa Ana.

Barcelona

Marked med frukt og grønnsaker i Barcelona

Akkurat som i Madrid så har også Barcelona sin andel livlige markeder der du finner alt verden har å tilby. En tur til eksempelvis Mercat de San Antoni vil tilby et bredt spekter av typiske markedsvarer som smykker og ulike håndproduserte ting. Her kan du også gjøre gode kjøp når det gjelder oppdagelsen av ukjente artister.

Om du beveger deg langs Av. Portal d’Angel så finner du en rekke med rimelige klesforretninger for begge kjønn. Butikken Bershka gir deg billige jeans til under 150 kroner per par og er perfekt for jenter i alderen 15-30 år. I samme gate finner du også Zara, Mango, Pull & Bear and Pimpkie og Stradivarius. Stikk innom butikken Custo dersom du er ute etter klær produsert av en spansk designer med trekk fra den typiske klesstilen i Barcelona.

Les også om hva du burde kjøpe i Spania og shoppingtips for Barcelona.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *