• Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe i Spania?

Med dagens utmerkede muligheter for internettshopping så får du tak i det aller meste, men noen ting er du nødt til å kjøpe i Spania. Litt på grunn av pris, men også aller mest pga tilgang. Nedenfor følger et par emner som kan være interessant dersom du er glad i fine klær, gode delikatesser eller autentisk, spansk design.

Klær

Spania klaer mote shopping hva bor du kjope

Spania har en rekke alternativer, butikker som Zara og Mango er butikker du finner hjemme som også eksisterer i Spania. For damer over 35 så finnes det mye fint i butikker som Principles og Wallis. Klassiske og pene kleskolleksjoner kan du stikke innom Massimo Duttii for å få tak i. For å treffe de store salgene så kan du planlegge shoppingen til å foregå sommerstid og i januar.

Dersom du er i Barcelona så anbefales det en tur innom Catalunya Square. Her finner du flotte sko for begge kjønn, i alle prisklasser og fra både mindre kjente spanske designere og internasjone skoprodusenter. I nærheten av «La sagrada familia» ligger flere gode klesbutikker for både damer og menn som har en rekke fine sko og støvletter til ca 300 kroner.

Mat og drikke

Spania produserer masse godt sprudlevann av typen cava. Disse flaskene får du ned i 20-30 kroner og passer utmerket når du i Norge ønsker smaken av din spennende ferie til Spania. Du må selvfølgelig også smake på byenes tapas og paellaretter.

Spania mat drikke hva bor du kjope

En tur innom de spanske delikatesseforretningene er essensielt dersom du er glad i spekeskinke av høy kvalitet. Her finner du den berømte spanske spekeskinken Serrano som er kjent for å smelte på tungen. Bruk gjerne en time eller to på en gastrobar der du kan sitte og nyte serranoskinke i ulike varianter mens du blir servert utmerket spansk vin.

Interiør og design

Spanjolene er ekstremt dyktige på skinnvarer, gjenstander i mørkt treverk og porselensvarer som egner seg utmerket som dekorasjonsvarer i stue, soverom og gang. Det anbefales at du tar en nærmere titt innom markedene som spesialiserer seg på skinn og lærarbeider. Her finner du ofte belter, sko og accessories som kan krydre opp selv det mest tamme antrekk.

Er du fotballinteressert så kan en fotballdrakt fra eksempelvis Real Madrid eller FC Barcelona være et godt kjøp. Da får du i tillegg en grunn til å stikke innom lagenes hjemmestadion og selvfølgelig også være vitne til en av de spanske fotballkampene som viser deg alt annet enn kjip og trøtt tribuneaktivitet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *