• Meny
  • Meny

Barcelona

Nord-øst i Spania ligger den meget populære kystbyen Barcelona. Med 1.6 millioner innbyggere tar byen andreplassen over de største byene i Europa, kun slått av hovedstaden Madrid. Vintrene i Barcelona er milde med gjennomsnittstemperaturer rundt 10 grader, mens somrene er solrike og kan lokke med gjennomsnittstemperaturer rundt 24-25 grader.

Barcelona kan skilte med det aller beste fra så mange ulike arenaer. Byen har langstrakte strender bare få minutters gange fra bylivet, samt helt fantastiske shoppingmuligheter med verdenskjente designere. Med den umiddelbare nærheten til stranden og sollivet er Barcelona like perfekt for deg som ser frem til en solferie som deg som verdsetter storbylivet.

Fotball

Barcelona fotball se fotballkamp Spania

Fem kilometer vest for sentrum ligger hjemmebanen til byens fotballag FC Barcelona. Fotballaget går for å være et av verdens beste og tiltrekker seg horder av lidenskapelige fotballfans hvert år. Selv om fotball ikke skulle være din greie så vil et besøk til Camp Nou tilføre en herlig dose adrenalin, mye på grunn av den fantastiske stemningen på tribunen.

Mat i Barcelona

Barcelona mat drikke matmarked Spania

Barcelona kan gi deg opplevelser i alle prisklasser. Når det gjelder overnatting kan byen tilby en rekke billige hostels som gjør ditt besøk i Barcelona til en rimelig reise. Maten i Barcelona vil gi deg gåsehud med så mange muligheter og smaker i alle prisklasser.

Det spanske kjøkken er også kjent internasjonalt for å være et av de som scorer aller høyest på verdens beste kjøkken. Her kan du velge blant himmelske Michelin-restauranter, sjarmerende serveringssteder som spesialiserer seg på paella og tapasbarer i alle slags varianter.

Kunst i Barcelona

Byen er ikke bare nydelig mat, strandliv, shopping og noe av det villeste utelivet du har opplevd, men også et sentrum for uforglemmelig kunst og skjønnhet. Langs byens betongvegger vil du se de vakreste veggmaleriene du har lagt dine øyne på og en spasertur langs en av byens historiske gater vil forsyne deg med sanseopplevelser fra dyktige gatemusikanter, gjøglere og selgere av smakfull gatemat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *