• Meny
  • Meny

Torrevieja på Costa Blanca

Før i tiden var Torrevieja en liten fiskelandsby, men nå i nyere tid er det en av de mest populære områdene i Sør-Spania, og ligger bare rundt 40 minutter fra Alicante.

Det bor en hel del nordmenn i Torrevieja, og ti minutter unna byen ligger det til og med en norsk skole. For turister kan dette være kjekt, da det er lett å få tak i norske aviser, norske bøker og andre slike ting på ferien.

Familiereiser og strandliv

Torrevieja er et fint reisemål for familier som reiser med barn og unge, da det er mange attraksjoner rettet mot denne aldersgruppen. Det er heller ikke noe problem å finne et hotell som passer for barnefamilier, og hele byen er nokså stille og rolig om kvelden og natta.

Det er et godt utvalg med strender i Torrevieja, med mange barer, butikker og dusjanlegg like nede ved strendene. Det er generelt ganske lite bølger på disse strenende, og du kommer garantert til å bli overrasket over hvor rene de er sammenlignet med andre spanske strender. Ved Playa de los Náufragos ligger også en vakker promenade som går helt til Playa de La Mata, som altså binder de aller fleste strendende sammen. En perfekt avenue for en sen og rolig kveldstur!

Attraksjoner i Torrevieja

I Torrevieja skjer det faktisk ganske mye, og det skal godt gjøres å kjede seg på en plass som dette. Blant annet finnes det en god håndfull med markeder i byen, med muligheter for å gjøre noen gode kjøp hvis du er flink til å prute. Det største markedet finnes i New Torrevieja og holdes hver fredag, mens et noe mindre holder til ved Campo de Guardamar hver søndag.

Det er også gode muligheter for å oppleve vannaktiviteter i Torrevieja, og her kan du gjøre alt fra å leie en yacht til å fridykke og se på fisk. Det er flere aktører som leier ut både yachter, båter, robåter, kajakker og mindre fremkomstmidler som vannscootere. Det er rett og slett en kjempegod by for fart, dykking og seiling!

Det finnes noen få museer i Torrevieja, men disse er ikke så veldig store og kjente. Hvis du likevel ønsker å lære litt om byen kan du jo ta en tur innom Museum of Sea and Salt for å finne ut hvordan denne lille fiskerbyen begynte med salthandelen som forvandlet byen fra en liten fiskerlandsby til en by med gode økonomiske krefter.

Shopping

Det er greie shoppingmuligheter i Torrevieja, selv om du ikke får et like godt utvalg som du gjør om du kjører til Alicante. Det er derimot et stort kjøpesenter i Torrevieja som har butikker som Zara, H&M, Mango, Guess og Zara Home. Kjøpesenteret har et godt utvalg innen de aller fleste varegrupper, og finner du ikke det du er på jakt etter er det bare å fortsette jakten i noen av lokalbutikkene som finnes ute i gatene rundt sentrum av byen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *