• Meny
  • Meny

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca er den største byen på Mallorca med sine 400 000 innbyggere, og et populært reisemål for turister som ønsker å kombinere lange dager på stranda med gode shoppingmuligheter og spennende severdigheter. Byen består også av den historiske gamlebyen, med mange interessante bygninger som er verdt å ta en titt på.

Strandliv

Palma har et flertall av strender, alle fine til sol og bad. En ulempe med å dra på strandferie til Palma er at strendende ofte er ganske fulle, samt at det ofte kommer mye bråk på bilveien i nærheten. Om du tar en taxitur på ti minutter kan du fort finne strender som er mye mindre befolkede og mye roligere, og dersom du har tenkt å ligge på stranda hele dagen er dette å anbefale fremfor strendene midt inne i byen.

Shopping

Palma har gode shoppingmuligheter, og alle de store franchisebutikkene finnes der. Det betyr at du kan handle på butikker som H&M, Zara og The Body Shop. I tillegg til disse franchisebutikkene finnes det også mindre og mer lokale butikker som selger alt mellom himmel og jord. Det er her du kan gjøre noen skikkelige kupp, og det er alltid lov å prøve seg på litt pruting. Slike butikker finnes gjerne i utkantområdene av byen, samt i mindre bakgater.

Til slutt må man få med seg El Corte Inglés, et gigantisk kjøpesenter som strekker seg over mange etasjer. Her selger de alt fra sportsutstyr, spill og hagemøbler til klær, barnevogner og småtterier. El Corte Inglés er et godt alternativ dersom du verdsetter at varene kommer med ekthetsgaranti, og ikke blir solgt på et lugubert bakmarked med overflod av “harry-produkter”.

Severdigheter i Palma de Mallorca

Det finnes et godt utvalg av severdigheter i Palma de Mallorca, med muligheter innenfor alle interessefelter og aldre. Ikke så langt fra byen ligger Aqualand, med sine bassenger og vannsklier. Parken er åpen hele sommeren, og nås eksempelvis med regelmessige bussavganger fra Palma.

Om du heller vil se på dyr og fisk som lever i vann har du faktisk to valg. Først ut har man Marineland som minner om en dyrehage med fokus på sjødyr. Her har de eksempelvis show med delfiner, sjøløver og papegøyer. I tillegg holder de pingviner, haier, en rekke fugler og reptiler, samt en rekke fiskearter. Det andre alternativet er Palma Aquarium, en litt mindre vannpark med satsningsområde på akvarier med fisk og dyr som lever i havet. Her er det ikke like mange show og store områder, men stedet kan by på en lang rekke akvarier og havdyr.

Byen byr også på en rekke museer, og vanvittig flotte, historiske bygninger. Blant disse kjente, historiske byggene finner vi blant annet Almudaina Palace, Catedral de Mallorca og Banys Àrabs. På disse plassene finnes det som regel informasjon om stedene i form av plakater, men det er også mulig å dra på en guidet tur. Les også mer om Magaluf på Mallorca, øyas partyperle.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *