• Meny
  • Meny

Alcudia på Mallorca

Alcudia på Mallorca er blitt en favorittby for strandglade nordmenn, og selv om byen begynner å bli nokså gammel er den fortsatt et fint reisemål. Dersom du reiser med barn er Alcudia en veldig ypperlig feriedestinasjon, da det finnes en god del familievennlige attraksjoner i nærheten av dette området. Byen er også kjent for å ha flere fine hoteller som passer bra for småbarnsfamilier.

Dersom du reiser til Alcudia bør du skaffe deg et godt antimyggmiddel, da Alcudia dessverre sliter med et myggproblem som følge av innsjøene i nærheten. De lokale apotekansatte kjenner godt til dette problemet, og det anbefales å skaffe seg noe som holder myggen vekk, så slipper du de irriterende myggbittene.

Mallorcas fineste strand

Mange mener at Alcudia har Mallorcas fineste strand, og det er ikke uten grunn. Stranda er mange kilometer lang, og havet er turkisblått så langt øye kan se. Det er godt med barer som selger drikke, is og småretter når du blir sulten, og du må ikke lete lenge for å finne noen som leier ut robåter og annet utstyr for vannsport.

Gamlebyen

Gamlebyen ligger et lite stykke unna stranda, men det er uten tvil verdt å ta et besøk til denne delen av byen. Hele denne bydelen er beskyttet av høye murer som ble bygget på 1400-tallet, og selve strukturen på byen er lite forandret fra den gang. Her er det også et lokalmarked hver tirsdag og søndag hele året, og dette er en fin attraksjon hvor du kan gjøre noen håndverkskupp. I tillegg finner du flere lokalbutikker her enn i noen annen del av Alcudia, samt flere gode restauranter.

Attraksjoner på Alcudia

Alcudia er som sagt perfekt for deg som har tenkt å bruke mye tid på stranda, da dette er byens største trekkplaster. Byen ligger ellers ganske bra plassert, og med en leiebil kan du nå flere andre steder innen rimelig tid. Hidropark er en stor vannpark med mange basseng, vannsklier og andre attraksjoner, og parken er ikke lange turen unna Alcudia. Barna kommer til å elske Hidropark, og som forelder kan du selv bestemme om du vil slappe av mens barna leker eller om du vil prøve deg på noen av de tøffeste skliene selv.

Dersom du har lyst til å ta en shoppingtur anbefales det å ta en dagstur til Palma de Mallorca, da det kan være litt begrenset med shoppingmuligheter i Alcudia. Det går som regel buss fra Alcudia til Palma hver time, med priser på rundt hundrelappen per person.

Alcudias uteliv

Det eksisterer et uteliv på Alcudia til tross for at byen regnes som en familiedestinasjon. Det er ikke all verdens med nattklubber, men det finnes noen. Det er også en rekke hyggelige barer og puber rundt om i byen, der du kan kose deg med noen øl eller drinker mens du ser på fotballkamp på TV eller bare slapper av med noen venner. Om du har lyst til å feste ordentlig anbefales det å dra til Palma de Mallora eller Magaluf, selv om disse byene er et stykke unna.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *