• Meny
  • Meny

Madrid

Omtrent midt i Spania finner du hovedstaden Madrid med sine ca 3.3 millioner innbyggere. I målestokk med andre byer i EU så kommer Madrid på tredjeplass når den største byen skal kåres, kun slått av London og Berlin. Den populære spanske hovedstaden har bevart mye av sin historiske og vakre arkitektur, men har utviklet seg til å bli det økonomiske senteret for Sør-Europa med velutviklet kollektivtrafikk og utmerket infrastruktur.

Så godt som alle Madrids besøkende blir overrasket over hvor mye byen tilbyr av lidenskap, de innfødte er også svært velkomne ovenfor tilreisende og mennesker som velger å bosette seg i Madrid over en lengre periode.

Shopping og vær

Madrid klima temperatur ferietur guide tips

Shopping i Madrid gir deg valgmuligheter langt inn i evigheten og du kan umulig rekke over alt på en langhelg. Eksempelvis er området Gran Via & Sol kjent for å være strøket der du går for de store og kjente klesmerkene. Området rundt operahuset er utmerket dersom du er musikkinteressert og vil finne en ny gitar eller kjente eller ukjente musikksamlinger.

Vil du vindusshoppe og kanskje se en kjent fotballfrue eller to så kan du dra til Ortega y Gasset. Her finnes noen av Madrids dyreste klesforretninger.

Været i Madrid er kjent for å være beriket med vintre med gjennomsnittstemperaturer på ca 6-7 grader varmegrader og sommertemperaturer med et gjennomsnitt på 22-23 grader, hvilket gjør Madrid til en glimrende destinasjon uansett årstid.

Et hinsides uteliv

Madrid spisesteder restauranter Spania cafe

Madrid er kjent for å kunne tilby et nådeløst uteliv du ikke har opplevd noe annet sted. Hovedstaden er et av de byene som faktisk kan bruke frasen «byen som aldri sover» og faktisk fullt stå inne for det. Når du besøker byen er du helt nødt til å henge deg på de lokale og bli med på deres pub til pub runder og senere nattklubb til nattklubb.

Da er du garantert sikret en kveld du aldri i verden kommer til å glemme noensinne. Start gjerne natten på Puerta del Sol. Dette er et av bysentrene der både turister og spanjoler som ønsker å møte turister møtes til en uforglemmelig natt.

Madrid har også et utmerket uteliv for homofile og lesbiske. Det er et must at man besøker strøket Chueca som er spekket med barer, restauranter og utesteder rettet mot de homofile.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *