• Meny
  • Meny

Hva burde man gjøre i Barcelona?

Spania har en lang og rikholdig historie, og Barcelona har vært et av landets mange midtpunkter gjennom tidene. Man regner med de første bosettingene i området ble gjort for over 4000 år siden, noe byen selvfølgelig bærer tydelig preg av.

Dette har medført at en mengde store begivenheter har foregått nettopp i Barcelona, og en rekke severdigheter og attraksjoner er bygget gjennom tidene, noe de tilreisende i dag kan nyte godt av, og det er mer enn nok å fylle en ferie med.

Sport og kirker

Barcelona var vertsby for sommer OL i 1992, og arrangerte svømme VM i 2003 og flere av idrettsanleggene er fortsatt i bruk og kan besøkes. Dog er det nok Camp Nou som er mest kjent, FC Barcelonas hjemmebane, og er man i byen er den en selvskreven ting å ha på “å gjøre” listen.

Ellers er det mange kirkebygg i byen og den mest kjente av dem alle er nok La Sagrada Familia. Dette praktbygget som ble påbegynt på slutten av 1800-tallet av den spanske arkitekten Gaudi er fortsatt ikke helt ferdig, men man blir likevel imponert over dens skjønnhet og detaljrikdom hvis man besøker den. Dessuten kan man komme opp i tårnene, hvorfra det er en imponerende utsikt over byen.

Parker og arkitektur

Gaudi hadde en finger med i spillet når det gjaldt mange ting i Barcelona i det forrige århundre, blant annet designet han den verdensberømte Parc Güell, et gigantisk parkanlegg beliggende i utkanten av Barcelona. Her kan man vandre på mosaikkbelagte turstier, og beundre de mange kunstneriske innslagene. Blant annet finnes det en mosaikkbelagt benk i betong der, hvorfra man har en fantastisk utsikt over både byen og Middelhavet.

Når det gjelder severdigheter i Barcelona finnes det så mange, at et godt tips kan være å delta på noen av de organiserte rundvisningene i byen, for så å besøke de stedene man finner mest interessante på egenhånd etterpå. Kollektivtilbudet er så godt utbygget i Barcelona, at bare man vet hvor på kartet man har tenkt seg, er det veldig enkelt å komme dit. Undergrunnsbanen er hurtigst, men med buss har man definitivt den beste utsikten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *