• Meny
  • Meny

Kollektivtransport i Barcelona

Nedenfor følger en kort innføring i hvordan systemet for kollektivtrafikk er satt opp i Barcelona – hovedstaden i Catalonia. Det er veldig enkelt og oversiktlig så fort du bare tester det et par ganger.

T-banen og trikken

En av de enkleste og mest effektive måtene er å benytte seg av T-banesystemet. Vognene er rene, presise og har et godt air-conditionanlegg installert. Dette er også utmerket om sommeren da det kan bli mer enn varmt nok over bakken.

For de stedene som ligger midt mellom to T-banestasjoner så kan det være kjekt å benytte seg av byens trikk. T-banen og trikken er operativ i tidsrommet fra 05.00 – midnatt fra søndag til torsdag, fra 05.00-02.00 på fredager og hele døgnet på lørdager.

Buss

Barcelona innehar mer enn 200 busslinjer, i tillegg til et utvalg nattbusser som dekker de timene som bussen ikke går. For å enklest mulig finne den rette bussen så kan du like gjerne spørre en av menneskene på holdeplassen eller på hotellet ditt. Når det gjelder nattbusser så stopper de fleste av disse på Plaça Catalunya.

Taxi

Bruk av taxi trenger ikke bli så kostbart som du kanskje tror, dette er en genial fremkomstmåte dersom du effektivt vil komme fra a til b uten å bekymre deg over hvilken linje du må ta. Regn med å betale ca 80 kroner for en tur på 15 minutter.

Leiebil i Barcelona

Å leie bil i Barcelona er spesielt gunstig dersom du vil til plasser utenfor bykjernen som eksempelvis fotballbanen Camp Nou eller flyplassen. Her er du sikret fullstendig frihet.

Tog

Når du vil til utkantstrøkene i Barcelona eller byer som Tarragona som befinner seg langs kystlinjen sør for Barcelona så kan du ta et av togene til FGC. Dette er navnet på det catalanske togselskapet som i tillegg til å frakte deg til Tarragona, også frakter deg nordover til Blanes.

Oppleve Barcelona til fots

For å få med deg mer av den flotte og historiske arkitekturen som finnes i Barcelona kan du like gjerne ta beina fatt dersom ikke avstanden er for stor. Da har du dessuten desto større grunn til å unne deg en av de mange gode øltypene eller slukke tørsten med noen glass cava.

Kjøp av billetter

tbane-barcelona-metro-billett-automat

Billetter kan kjøpes i en av de mange betalingsautomatene som befinner seg i nærheten av T-banestasjonene eller i en av byens kiosker. Dersom du skal kjøre buss er du nødt til å kjøpe billett av sjåføren. Alternativet til vanlige billetter er et såkalt Barcelona Card som i tillegg til redusert pris på flere av byens attraksjoner også gir deg et ubegrenset antall reiser med alle byens alternativer for kollektivtransport.

Når du skal velge hvilken billett du skal ha så kan du i de aller fleste tilfeller holde deg til billetten som dekker sone 1. Dette er sentrumssonen og strekker seg helt til utkanten av sentrum. Billettprisen for en enkeltbillett gyldig i sone 1 ligger på ca 12-13 kroner.

Tips: Kjøp et transportkort med 10 turer i automaten på T-banestasjonen. Dette koster omlag 100 kroner. Køene foran automatene kan tidvis være lange, derfor kan det lønne seg å kjøpe et slikt kort. Kortet kan også brukes på bussen. Du stempler da kortet i automaten ved bussjåføren.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *