• Meny
  • Meny

Slik kommer du deg til og fra flyplassen i Malaga

Vi skal nå se nærmere på hvordan du kommer deg fra flyplassen i Malaga (AGP) til sentrum. Flyplassen er på spansk bedre kjent som Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol.

Lenger ned i artikkelen tar vi for oss hvordan du på best mulig måte kommer deg fra Malaga flyplass til Marbella. Men først de ulike alternativene du har fra flyplassen til Malaga sentrum.

Beste måte å komme seg fra Malaga flyplass til sentrum

Airport Pickup:

Ønsker du et stressfritt og behagelig alternativ vil jeg anbefale deg airport pickup. Det verdenskjente selskapet Welcome Pickups har opparbeidet seg lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til hotellet på en profesjonell og god måte.

Sjåførene er engelskspråklige og følger med på flightnummeret for å tilpasse hentetidspunktet i tilfelle flyet blir forsinket. Gratis avbestilling inntil 48 timer før transport og priser som ligger noe billigere enn taxi. Reiser dere med barn kan bilen tilpasses med barnesete, uten tillegg i prisen. Airport pickup kan bestilles her.

Buss:

Buss A Express tar deg på en grei måte fra flyplassen til busstasjonen i Malaga. Underveis har bussen 10 stoppesteder. Total reisetid ligger på 15-25 minutter, avhengig av hvor du går av. Kjører ca. hvert 20. minutt. Går også om natten, men da relativt sjelden.

Skal du videre til andre destinasjoner som Estepona, Granada eller Sevilla vil du finne bussalternativer for dette også. Mange tar bussen til busstasjonen i Malaga og deretter videre til riktig destinasjon dersom det ikke eksisterer direktealternativer fra flyplassen.

Les også: Slik tipser man i Spania

Tog:

Fem minutters gange fra flyplassens terminal 3 ligger togstasjonen Aeropuerto. Herfra kan du ta toget RENFE C1 til Malaga sentrum. Avgangene kjører med 20. minutters mellomrom og koster omlag 30 kroner per billett. Reisetiden ligger på ca. 15 minutter.

Billetter kan kjøpes i automat på togstasjonen. Eget personell står parat til å hjelpe med bestillingen ved behov. Det tidligste toget kjører fra flyplassen rundt 06.30. Siste avgang går rundt midnatt. Utover denne tidsperioden finnes det en nattbuss det er mulig å ta.

Les også: Hvor i Malaga bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Taxi:

Det er sjelden noe problem å få tak i en taxi utenfor flyplassen, men enkelte sommermåneder kan ha noe ventetid. Taxiene står plassert rett utenfor ankomsthallen. Prisene varierer, men du får en god pekepinn på kostnaden ved å kikke på den omtrentlige prislisten som henger på taxistoppet. Regn med å bruke ca. 20 minutter fra flyplassen til bysentrum.

Enkelte biler er tilpasset frakt av rullestol, men dersom du trenger det vil det være fornuftig å bestille dette på forhånd.

Konklusjon:

Av kollektive transportalternativer er tog det aller beste, såfremt du treffer godt med tidspunktet. Med få stopp underveis er du riktignok avhengig av at hotellet ligger i nærheten av togstasjonen for å slippe og bytte transportmiddel underveis. Ankommer du nattestid er nattbussen et godt alternativ.

Personlig har jeg blitt veldig glad i airport pickup. Etter en lang reise er det ufattelig deilig å kunne sette seg rett inn i en bil som frakter deg direkte til hotellet. Ikke noe stress eller mas. Transporten forhåndsbestilles og er prismessig ofte billigere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Komme seg fra Malaga til Marbella

Mange nordmenn tar flyet til Malaga og reiser så videre til Marbella eller omkringliggende områder. Avstandsmessig er dette en distanse på ca. 55 kilometer. For å komme deg fra Malaga flyplass til Marbella har du flere alternativer. Vi skal ta en nærmere titt på de ulike mulighetene nedenfor.

Airport pickup:

Verdenskjente Welcome Pickups har spesialisert seg på airport pickup fra Malaga flyplass til Marbella. Du blir da hentet på flyplassen og kjørt frem til valgfri destinasjon i Marbella for en veldig overkommelig pris. Ofte er dette billigere enn å ta taxi, og du slipper samtidig taxikøen. Bestill airport pickup her.

Taxi:

Rett utenfor ankomsthallen finner du drosjene stående på høyre side. Reisetiden til Marbella fra Malaga flyplass ligger på ca. 40 minutter. Mer dersom du reiser midt i rushtiden. Prisene varierer, men regn med å betale i sjiktet 650-800 kroner.

Tog:

Det går dessverre ikke tog fra Malaga flyplass til Marbella. Et alternativ er å ta toget fra flyplassen til Fuengirola, og deretter videre med buss. Fuengirola befinner seg omtrent halvveis mellom Malaga og Marbella, og følgelig vil det nok være mer hensiktsmessig med en direktebuss fra flyplassen.

Buss:

Fra flyplassen går det direktebuss til busstasjonen i Marbella. Videre fra busstasjonen kan du ta en lokal rutebuss eller taxi til hotellet eller annen ønsket destinasjon. Reisetiden ligger på ca. 45 minutter og prisen rundt 60-100 kroner.

Som regel har bussen én avgang i timen i tidsrommet 09.00 til 22.30. Men før du bestemmer deg for å ta bussen ville jeg dobbeltsjekket busstidene da enkelte dager og sesonger kan ha andre reisetider. Bussen går oftere om sommeren sammenliknet med vinterstid.

Konklusjon:

Av kollektive alternativer ville jeg valgt direktebuss. Det å ta tog, for så å bytte til buss i Fuengirola er en heller tungvinn løsning. Direktebussen er forholdsvis rimelig, men går ikke så ofte. I enkelte perioder går den bare én gang, annenhver time.

I så tilfelle ville jeg sterkt vurdert airport pickup fra Welcome Pickups. Du blir da hentet til valgfritt tidspunkt i løpet av døgnet, slipper taxikøen, og blir kjørt til valgfritt sted i Marbella. At man prismessig kommer rimeligere ut med dette sammenliknet med taxi gjør valget lett. Transport kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *