• Meny
  • Meny

Picasso-museet i Barcelona

Muesu Picasso er, som navnet tilsier, et museum dedikert den kjente billedkunstneren Pablo Ruiz Picasso i sin helhet, og inneholder kun verker fra hans pensel, og både høydepunkter, og mindre kjente verker er utstilt her. Spesielt verker som forbinder kunstneren med Barcelona finnes i samlingene, ved siden av verker fra hele Picassos karriere som kunstmaler. I det store og det hele finnes det i overkant av 4.000 malerier i det hele, deriblant verkene “First Communion” og “Science and Charity”, som begge hadde stor betydning for Picasso mens han fortsatt var i live.

Museet åpnet offisielt i 1963, ti år før Picassos død, og mottok av kunstneren selv en større samling verker i 1970. Museet har siden den tid undergått en betydelig renovering, og er i dag ansett som et av Spanias viktigste museer. Museet er også det første og største av de fem store Picasso-museene i verden, og er det eneste med en kronologisk fremvisning av kunstnerens verker fra slutten på 1800-tallet og frem til hans død i 1973.

Besøke Picasso-museet

Ønsker man å besøke museet, gjøres dette enklest enten med buss eller undergrunnsbane, da museet ikke har noen egen parkeringsplass som sådan. Derimot er det enkelt å ankomme med kollektive transportmidler, og det finnes både bussholdeplasser og undergrunnstasjoner i umiddelbar nærhet. Det arrangeres også guidede turer til museet, hvor man påmelder seg ved det lokale turistkontoret.

Det er også lagt opp til guidede turer inne på selve museet, men disse bør bestilles i god tid på forhånd. Likeledes er det restriksjoner på størrelse på eventuelle vesker og tasker man har med seg, og det er heller ikke uten videre tillatt å fotografere i museet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *