• Meny
  • Meny

Oppholdstillatelse i Spania

Skal du kun på en kortere ferietur til Spania trenger du ikke tenke på oppholdstillatelse eller noen form for registrering i offentlige systemer. Siden Spania er en del av EU har du rett til å oppholde deg i landet i 90 dager. Etter disse 90 dagene kan du søke om forlengelse hos politiet.

Krav for å få oppholdstillatelse

Vet du at du kommer til å være i Spania i lenger enn seks måneder er du nødt til å registrere deg hos de spanske myndighetene. For å få denne oppholdstillatelsen er det nødvendig at du enten har arbeid i Spania, inntekt fra andre land eller nok midler til å kunne forsørge deg selv. Er du over 65 år så er det nødvendig at du kan dokumentere at du har inntekter som tilsvarer Spanias minstepensjon.

Har du nok midler til å kunne forsørge deg selv eller lønnet arbeid er det som regel ikke noe problem å få oppholdstillatelse, men det kan være kinkig dersom du har visse infeksjonssykdommer som lett smitter eller rusavhengighet. Søknaden om oppholdstillatelse kan også avslås dersom du gjør noe kriminelt i behandlingsperioden.

Oppholdstillatelse for studenter i Spania

Studenter som skal studere på en skole i Spania kan søke om oppholdstillatelse for ett år. Etter denne perioden er det oftest enkelt å få forlenget oppholdstillatelsen.

Sørg for å tilfredsstille følgene krav:
– Dokumentasjon for at du har nok økonomiske midler
– Dokumentasjon for at du har kommet inn på studiet
– Dokumentasjon for betalt studieavgift
– Studiet må være en skole som er godkjent av det offentlige

Identifikasjonsnummer

Som bosatt i Spania vil du få tildelt et identifikasjonsnummer. Dette kalles på spansk for Número de Identidad de Extranjero (NIE) og vil være nyttig ved bestilling av tjenester og nødvendig i utfylling av offentlige papirer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar