• Meny
  • Meny

Pensjonere seg i Spania

Etter et langt arbeidsliv er det vel fortjent at man som pensjonist roer ned, nyter livet og tar seg tid til alle de godene livet har å by på. Noen vil kanskje bruke sin pensjonstid til reising, mens andre velger å fokusere på hage, hjem og hobbyer. Spania er et av de mest populære landene for pensjonister som flytter utenlands. La oss ta en nærmere titt på hvilke goder som følger med en pensjonisttilværelse i Spania.

Med bedre språkkunnskaper og mer aksept for å flytte utenlands så er det ikke rart mange velger en varmere tilværelse der helsa holder seg bedre. Det er spesielt områdene Costa del Sol, Costa Calida og Costa Blanca som tiltrekker seg hovedandelen norske pensjonister. Dette er områder som befinner seg på Spanias sørkyst med umiddelbar nærhet til det vakre Middelhavet. Herunder finner du kjente byer som Alicante, Almeria, Málaga og Torrevieja.

Vær og klima

Er du glad i stabilt, varmt vær kommer du til å elske et liv som pensjonist i Spania. Spesielt langs sørkysten vil du kunne nyte godt av vintertemperaturer på rundt 15 varmegrader og sommertemperaturer på 25-29 grader. Vår og høst ligger temperaturene rundt 22-24 grader. Gjennomsnittlig er det kun overskyet ca 60 dager i året. Du kan altså forvente nærmere 300 solskinnsdager i året! Det er heller ikke uvanlig at det går hele sju måneder mellom hver regnskur.

Helse

Spesielt helsemessig vil du få det bedre av å pensjonere deg i Spania. De stabile temperaturene gjør at leddene føles bedre og muskelplagene svakere. Ikke minst er massasjen mye billigere! Undersøkelser gjort gjennom en doktorgradsavhandling viste dessuten at personer med revmatiske sykdommer og muskelplager kan regne med at behandlingen varer lenger dersom den blir gjort i Spania kontra i Norge.

Huspriser og levekostnader

Lavere huspriser som følge av finanskrisen sørger for at du får mer igjen for pengene dersom du kjøper bolig i Spania nå enn for noen år siden. Dette kan gi deg en spesielt gunstig inngang i det spanske boligmarkedet dersom du vil kjøpe pensjonistbolig i Spania og ikke har planer om å selge etter kun noen år. De aller minste leilighetene starter på rundt 15.000 euro. Videre avhenger boligprisene selvfølgelig mye av beliggenhet, standard og størrelse.

Leieprisene i Spania ligger ca 55 % lavere enn prisene i Norge. Prisene på mat og restaurantbesøk er 55-60 % billigere enn i Norge. Les også mer om de øvrige levekostnadene i Spania.

Portugal og Gran Canaria

Etter ny skattereform fra 2012 har Portugal seilet opp som et godt alternativ til Spania for norske pensjonister. Norske pensjonister i Portugal får hele ti år med skattefritak og kan nyte godt av priser og vær som kan matche de spanske.

Et annet interessant alternativ til å pensjonere seg i fastlands-Spania er å pensjonere seg på Gran Canaria.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *