• Meny
  • Meny
mat drikke Spania levekostnader restaurant

Levekostnader i Spania

Det blir stadig mer populært å forlate Norge til fordel for varmere Middelhavsstrøk. Blant nordmenn er det først og fremst Spanskekysten ved Middelhavet og Kanariøyene som er de mest populære destinasjonene, men også det spanske innland med byer som Madrid begynner å dra seg opp.

Leiepriser

Verdt å vite er at levekostnadene og spesielt leieprisene spenner mye fra eksempelvis Alicante til Madrid. I den spanske kystbyen Alicante er leieprisene på ca halvparten av hva det koster å bo i Madrid. I forhold til Oslo så kommer Madrid ca 30 % billigere ut når man ser på leieprisene.

Der man i Oslo er nødt til å betale ca 8000 kr for en studioleilighet i Oslo sentrum, kan man regne med å betale fra 6000 kr for en ettroms leilighet i sentrum av Madrid. Om man ser på kjøp av leilighet så ligger prisene i Madrid ca 15 % lavere enn Oslo for en sentrumsleilighet. I utkanten av sentrum er prisene omtrent 30 % lavere.

Mat og drikke

mat drikke Spania levekostnader restaurant marked Valencia

Prisene på mat og drikke, inkludert prisene for å spise ute ligger ca 40 % billigere i Madrid enn Oslo. Der man i Oslo kan regne med å betale 160-170 kroner for et måltid på restaurant, betaler man ca hundrelappen for det samme på restaurant i Madrid.

Halvliterprisen er derimot mye billigere enn de ville prisene man ser i Oslo. For halvliteren kan du forvente å betale fra 15-25 kroner, noe mer dersom du går på barer der turistene oppholder seg. En flaske vin fra butikken ligger på ca 35 kroner, mens en tyvepakning røyk koster ca 30 kroner.

Faste utgifter

Prisene på kollektivtrafikk er ca 70 % lavere enn her hjemme, det vil si at man betaler omkring ti kroner for en billett. Faste utgifter som strøm, renovasjon og vann ligger ca 60 % billigere enn Norge. Bensinen sparer du også noen kroner på, i Spania koster en liter bensin ca 10.50 kr.

Avslutningsvis så må det nevnes at prisene spriker veldig utifra hvilken by man bosetter seg i. De store byene som Madrid og Barcelona har mye høyere leiepriser enn mindre byer som Alicante og Tarragona. Prisene på uteliv og mat ligger også endel lavere, spesielt dersom man tar sikte på stedene der lokalbefolkningen ferdes.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *