• Meny
  • Meny

Drikkevann i Spania

Det spanske springvannets kvaliteter er gjerne en av problemstillingene vi vil ha svar på når vi reiser til Spania. Trøblete mage er noe vi absolutt ikke ønsker når vi ferierer. Hvordan er så drikkevannet i Spania? Kan det drikkes?

Tidligere har det blitt anbefalt at man burde kjøpe vann når man ferierer i Spania, men dette er ikke lenger hele fasiten. Dersom du skal reise til en av de store, spanske byene kan du med trygghet drikke av springvannet. Springvannet egner seg selvfølgelig også utmerket til kroppsvask, matlaging, tannpuss osv. Ute på landet er ikke vannkvaliteten like god og du gjør lurt i å kjøpe vann på flaske for å være på den sikre siden.

Vi i Norge er velsignet med meget godt drikkevann som smaker fantastisk. Selv om kildevannet i Spania er trygt å drikke, har det likevel ikke den samme rene smaken som norsk drikkevann grunnet et noe annet mineralinnhold.

Flaskevann i Spania

Vannflasker som beskrives som «con gas» tilsier vann med kullsyre. Motsatt betyr «sin gas» uten kullsyre. Pass forøvrig alltid på å drikke nok vann når du ferierer i Spania for å forhindre dehydrering. Varme temperaturer, mye direkte solskinn, alkohol og lite vann er en svært dårlig kombinasjon.

Prisen for spansk flaskevann på et supermarked ligger på rundt 0.50 euro for 1,5 liter. En dunk på fem liter koster ca 1-2 euro.

Les også om drikkevannet på Gran Canaria.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *