• Meny
  • Meny

Sevilla

En times kjøretur fra grensen til nabolandet Portugal ligger den spanske storbyen Sevilla. Byen har ca 705.000 innbyggere og er hovedstad i den autonome regionen Andalucia med adresse i Spanias søndre del.

Blant Sevillas attraksjoner kan du titte blant en rekke kunstmuseer, den kjente bykatedralen som ble bygget i tidsrommet 1401-1519 og en drøss av pene parker som egner seg for gåturer ved lunsjtider etter at rusen fra gårsdagens pubrunde har roet seg ned litt. Sevilla er også byen til de to kjente fotballagene Sevilla Fùtbol Club og Real Betis Balompié.

Uteliv

Intet besøk til Sevilla er komplett uten å ta del i det kokende utelivet. Her møtes folk i alle aldre til ulike arrangementer eller en enkel og avkjølende pils på en av fortauskaféene. Prøv gjerne å delta på en av byens «botellóns». Dette er en sosial samling av yngre mennesker som samles på offentlig steder, hører musikk, danser og drikker øl og sprit fra plastglass. Forøvrig finner du puber i alle varianter, fra irske til tradisjonelle spanske puber med innslag av live-underholdning fra Sevillas flamencodansere.

Sevilla mat restaurant Spania

Butikkene i Sevilla åpner som regel i tiden mellom 09.00 og 10.00 og holder åpent til 14.00. Deretter er det tid for siesta og videre åpningstider fra 17.00 – 20.00. Ta gjerne turen til El Corte Inglés som er et gigantisk kjøpesenter med åpningstider fra 10.00 – 22.00.

Ellers har Sevilla et enormt bredt utvalg varer som spenner innenfor alle sjangre. Håndmalte pyntegjenstander, designerklær, vintage, lavprisbutikker, loppemarkeder, sportsforretninger og veldig typiske turistbutikker. I de mange små butikkene som befinner seg i sidegatene finnes spennende varer som malerier fra spanske kunstnere, musikk fra artister med potensiale og klær produsert og sydd av mindre og ukjente spanske designere.

Vær i Sevilla

vaer klima Sevilla Spania temperatur

Somrene i Sevilla er som regel stekende varme, mens vintrene er milde med gjennomsnittstemperaturer på rundt 10-12 grader. Dersom du virkelig elsker varme burde du dra til Sevilla i juni, juli og august. I disse månedene er det ikke sjelden med temperaturer på over 30 grader. Høsten og våren i Sevilla kan du regne med temperaturer rundt 20-24 grader og vær tilpasset enkle topper og korte skjørt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *