• Meny
  • Meny

Valencia

Denne vakre havnebyen finner du langs østkysten av Spania, omtrent liggende på horisontal linje med Mallorca. Valencia er Spanias tredje mest befolkede by, kun slått av henholdsvis Barcelona og Madrid. Byen ligger en fire timers kjøretur sørover fra Barcelona.

Historien til byen er en av de mest spektakulære i hele Spania og de mange vakre bygningene og monumentene er grunn nok til at Valencia tiltrekker seg horder av kultur og naturinteresserte hvert år. Blant listen over monumenter i Valencia du er nødt til å se er katedralen, The Miguelete og Lonja de la Seda. Få også med deg den museet på katedralen og museet for moderne kunst.

Været

Valencia klima vaer temperatur Spania

Været i Valencia bærer definitivt preg av at byen ligger like ved Middelhavet. Sommerstider får du garantert masse dager fulle av solskinn og gjennomsnittstemperaturer på ca 25 grader. Aller varmest er det i juli og august. Vintertid ligger temperaturen på ca 10-12 grader og gir deg mer behagelige temperaturer. Alt i alt er Valencia en by det er verdt å besøke både vinterstid som sommerstid.

Uteliv

Som med det øvrige utelivet i Spania så er også Valencia kjent for å gi deg en heftig opplevelse på nattestid. Tilbudet utesteder og diskoteker gjør det enkelt å velge sted ut fra humør og ønsker. Er du i det avslappende humøret finner du flere populære steder der du kan sløve i de store lounge-områdene mens du lytter på god jazz blandet med house.

Pubene i Valencia er kjent over hele landet for å kunne tilby et bredere utvalg øl enn de øvrige storbyene i landet. Ellers har Valencia et rått utvalg diskoteker som gjerne først tar av når pubene tømmes, da gjerne et godt stykke over midnatt. Deretter varer festen til de tidlige morgentimer.

Mat i Valencia

Valencia mat restauranter spisesteder

Etter at ris ble introdusert for Valencia på 700-tallet har de så videre utviklet denne herlige råvaren og er i dag mest kjent for å stå bak den velkjente paellaen. Spising av paella er helt elementært når du drar til Valencia. Denne velsmakende risretten lages på en enorm paellapanne og tilsettes ofte kjøtt som kanin og kylling. I kystbyer som Valencia er det også enormt vanlig å bruke sjømat i paellaen.

I den magiske verdenen av paellaretter i Valencia så er det ofte to klassikere som ofte står på menyen – Paella Valenciana og Paella Marinera. Førstnevnte er den kjøttbaserte paellaretten med kylling og kanin, mens Paella Marinera er retten basert på sjømat.

Prøv gjerne også retten «Arròs negre» som er laget på ris, kraft, grønnsaker, blekksprut og blekksprutblekk. Pga blekksprutblekket så fremstår retten helt svart.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *