• Meny
  • Meny
vaeret klima Spania soldager temperaturer

Været i Spania

Spania er det landet i verden som tiltrekker seg flest nordmenn dersom man har været og klimaet som eneste kriterie. Det er riktig nok en myte at været i Spania er varmt, solfylt og skyfritt til enhver tid. Jevnt over kan man riktignok forvente seg varme somre, behagelig vår og høst, samt milde vintre.

Spania er kjent for å være landet med mye sol og intens varme og det ser man spesielt om sommeren når temperaturen i det spanske innlandet kan bli stekende varm. Derfor velger mange av de fastboende som bor i innlandsbyer som Madrid å trekke ut til kystbyene. Været i Spania er ofte aller best for nordmenn i mai, juni og september. I disse månedene skinner solen og gir deilig, varme dager uten at temperaturen blir dampende het slik den kan bli i juli og august.

Gjennomsnittstemperaturer

vaeret klima Spania soldager temperaturer Valencia

Ikke uventet finner man de høyeste gjennomsnittstemperaturene på Kanariøyene, øygruppen som tilhører Spania. Her ligger gjennomsnittstemperaturene på 17-19 grader vinterstid og 22-25 grader i sommersesongen. På fastlandet har man gjennomsnittstemperaturer på 5-12 grader vinterstid avhengig om man befinner seg sør eller nord i landet. Sommerstid ligger temperaturen på 20-25 grader.

Merk at disse gjennomsnittstemperaturene forteller om nettopp gjennomsnittet, ikke maksimumstemperaturen.

Regnværsdager

Selv om Spania for det meste kan tilby oppholdsvær og solskinnsdager. I en undersøkelse ble det funnet ut at Spania på det jevne har ca 7-8 regnværsdager i løpet av en måned. Verdt å merke seg i denne undersøkelsen er at juli og august så godt som alltid har færre regnværsdager, gjerne så lite som kun én regnværsdag i løpet av en måned. Faktor nummer to er at selv den minste skuren gjør dagen til en regnværsdag.

Det man også ser er at området nord i Spania og spesielt området nord-vest i Spania har betydelig flere regnværsdager i løpet av et år enn byene som ligger ved Middelhavet og byene sør i Spania som Sevilla.

Som en konklusjon kan det sies at Spania er en utmerket destinasjon hele året gjennom, selv i vintermånedene. Disse månedene kan sammenliknes med våren her hjemme.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *