• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i Barcelona burde du oppleve?

Barcelona er en svært gammel by, og allerede romerne omtalte den under sin storhetstid for snart to tusen år siden. Dette bærer byen preg av, og det finnes mengder av spor etter romersk arkitektur både i bygninger og parkanlegg over hele byen. Både veier og avedukter ligger åpent i dagen, og gjør en spasertur i den gamle byen til en skikkelig oppdagelsesferd.

Av de mer etablerte severdighetene finner man blant annet Spanias mest besøkte, La Sagrada Familia. Et praktverk av en kirke, tegnet og designet av Antoni Gaudi, påbegynt på 1880-tallet, men fortsatt ikke ferdig.

En annen berømt bygning tegnet av Gaudi er Casa Batló, hvor fasaden ser ut som om den er bygget av hodeskaller og knokler, eller man kan besøke Park Güell, også designet av Gaudi, en park som regnes som en av verdens mest spennende parker. Her er det fargerike labyrinter av mosaikk, store trappesystemer og svært spesielle benker.

Barcelonas gotiske område

Et annet originalt turistmål er La Pedrera, et boligkompleks bygget med bærende fasade, og helt uten rette linjer. Bygget eies i dag av en finansinstitusjon, og kan besøkes. Det tilbys også omvisning og det arrangeres ofte utstillinger i bygget.

Liker man de litt eldre byområdene, skal man ta turen til det gotiske kvarteret, Barrio Gotico, hvor man finner flere av Barcelonas eldste bygninger, små hyggelige torg og mengder av restauranter.

Muesumsmessig står Barcelona ikke tilbake for andre store metropoler, blant annet finner man Picasso Museum i byen, et museum som regnes som et av de viktigste i Spania og inneholder en permanent samling med mer enn 3800 malerier av kunstneren Pablo Picasso.

Fotball og shopping

Barcelona er også kjent for sine gode handlemuligheter, og har en av europas lengste gågater, La Rambla, som i tillegg til å være fylt av forretninger, også har et yrende liv av gatekunstnere. Likeledes er det offentlige markedet La Boqueria verdt et besøk, og det regnes for å være et av Spanias beste markeder, hvor det tilbys et bredt utvalg av varer.

Og sist, men ikke minst, et besøk i Barcelona kan ikke regnes som fullverdig uten et besøk på Camp Nou, fotballklubben FC Barcelonas hjemmebane. Man behøver ikke være spesielt fotballinteressert for å ha glede av et besøk her, og det er sannsynligvis det mest besøkte museet i hele Catalonia.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *