• Meny
  • Meny

Priser på alkohol og uteliv i Spania

Med tanke på at restaurantprisene og butikkprisene på mat i Spania ligger under halvparten av norske priser, samt at alkoholavgiften er enormt mye lavere enn norsk standard så sier det seg selv at du får mye for pengene når du er på byen i Spania. Som en ekstra bonus til lavere priser er at du som regel alltid får mer alkohol i drinkene enn det du får i Norge. Ofte kan du få så mye som dobbel mengde sprit sammenlignet med norske skjenkeregler.

Ølpriser i Spania

ol olpriser alkohol Spania Barcelona restaurant

Gjennomsnittlig må du ut med ca. 25 kroner for en halvliter med øl fra tappekran i Spania, det samme i Norge koster fort fire ganger så mye. For en glassflaske med 0.33 liter med importert øl må du opp i rundt 30 kroner. Ikke uventet er det mye å spare på å velge lokalprodusert øl kontra øl som er importert.

Kjøper du øl på butikken betaler du under halvparten av hva du betaler på en bar eller pub. Prisen på en øl fra spanske matbutikker ligger på henholdsvis 8-10 kroner for en halvliters boks med pils og ca. 15 kroner for en importert flaske på 0.33 liter.

Vinpriser i Spania

Lokalprodusert vin er ekstremt billig i Spania, spesielt om du drikker husets vin. Dette kan du betale så lite som 20 kroner per glass for, og en vinflaske kan du få til 50 kroner. Ofte er også et glass med vin inkludert i matprisene. Kjøper du vin fra butikken, kiosk eller vinbutikk kan du få vin helt ned i 25 kroner per flaske. Går du derimot opp til 50 kroner har du sikret deg meget god vin om du velger de rette typene.

Spritpriser i Spania

Det å gi en helt eksakt pris på drinker i Spania er vanskelig da prisene varierer enormt utifra utestedets popularitet og hvilket klientell de sikter seg inn på. Mulighetene er også store for at flere tilbyr såkalt ”happy hour” med to drinker for prisen av én. De billigste drinkene starter som regel på rundt 15 kroner. Er utestedet attraktivt kan prisene fort dobles, spesielt dersom de bruker importert sprit i drinkene sine.

For en helflaske med sprit fra butikk eller kiosk kan du regne med å betale fra 70-80 kroner. Kjøper du spriten i en ”gourmetbutikk” vil du kanskje være nødt til å betale 50 % mer for spriten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *