• Meny
  • Meny

Strender i Spania

Når man forestiller seg Spania tenker man kanskje på gode temperaturer året rundt, deilige serveringssteder og trivelig lokalbefolkning som vet å ta livet med ro. Dette stemmer til det fulle, men landet har også en 5.000 kilometer lang kystlinje som er proppfull av det mest fabelaktige strendene du kan tenke deg. Her finner du milevis med kritthvit sand som vet kunsten å varme opp frostkalde, norske kropper.

Blant utvalget strender i Spania finner du alt fra de avsideliggende skattene som knapt har besøkende, til stappfulle strender som fort kan gå under termen ”turistfeller”. Og med over 300 soldager i året er det ikke rart Spania er perfekt for deg som elsker mildt klima og gode strandopplevelser.

De beste strendene i Sør-Spania

Langs sørkysten av Spania finner du Costa del Sol som er spesielt kjent for å ha noen av Spanias beste strender. Spesielt bør man trekke frem Cabo de Gata som ligger i Almeria. Her er du garantert vann i turkise farger og et området rundt som ligger i et enestående naturreservat. I tillegg til å tilby en kritthvit strand med kvalitetssand så er også stranda kjent for å ha vært innspillingsområde for deler av Indiana Jones filmene.

Flere godbiter av noen strender kan du finne i Nerja som også ligger langs Costa del Sol. Selv om området har en viss andel av turisthoteller er strendene her av god kvalitet med hvite kalksteinshus, og krystallklart vann. Drar du lenger østover fra Nerja kommer du til Motril som også har noen nydelige strender av særdeles høy kvalitet.

De beste strendene i Nord-Spania

Langs nordsiden av Spania og ves San Sebastian så ligger stranda Playa de la Concha som ligger i utkanten av San Sebastian. Denne er spesielt kjent blant lokalbefolkningen for å være kanskje den beste stranda i Nord-Spania. Dette gjør at det kan være folksomt på stranda i helgene når de lokale trekker til for å slikke sol, men er du tidlig ute så sikrer du deg en plass på stranda som har utrolig god kvalitet på vannet og rene strandområder.
Om du først er i Nord-Spania og på jakt etter de mest himmelske strendene så må du også teste vannet ved stranda Islas Cies i Galicia. Dette er en skatt av et område som har holdt turistindustrien nede ved å sette et forbud mot bygging av hoteller. Her er du garantert å kunne nyte soltimene uten masete turister.

Nakenstrand i Spania

De beste nudiststrendendene sies å være Costa Natura Nudist Resort i Costa del Sol, El Torn Beach i Catalonia og Playa de la Mar Bella i den Catalonske storbyen Barcelona.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *