• Meny
  • Meny

Restaurant Mugaritz

Tyve minutters kjøretur fra sentrum av San Sebastián på nordkysten av Spania ligger topprestauranten Mugaritz. Restauranten står med to stjerner i Michelin-guiden og fikk i 2011 og 2012 3. Plass i den prestisjefulle kåringen ”50 best resaturants in the world” foretatt av Restaurant Magazine. Restaurantbygget er svært idyllisk plassert oppe i åsen med trær, planter og blomster på alle kanter. Kjøkkenet er forsynt med urter og grønnsaker dyrket i egen hage.

Deres meny består av ca 20 retter som er et resultat av en mange år lang søken etter det gastronomisk perfekte. Maten er innovativ til fingerspissene og får deg til å tenke. Den leker med ditt sinn og bringer deg tilbake til barndommen og situasjoner alle kjenner igjen. Nærmere matkunst kommer du virkelig ikke. Måltidet starter med et glass cava på terassen og deretter fortsetter den spennende matferden gjennom en smaksmeny som er tilpasset dine lyster og smakssanser.

Mugaritz’ kjøkkensjef

Mannen bak Mugaritz enorme suksess er kjøkkensjef Andoni Aduriz som tidligere har jobbet på den legendariske restauranten El Bulli. Stedets servitører er særs profesjonelle og sørger for utmerket service uten å virke påtrengende.

På restaurantens vinliste finner du i hovedsak spanske viner, men også viner fra de viktigste og beste vindistriktene globalt.

Transport til Mugaritz:
Pga restaurantes kronglete plassering oppe i åsene er du helt avhengig av bil for å komme helt frem. Du kan ta buss fra San Sebastián til Astigarraga og drosje den siste biten, men det letteste vil være å ta en taxi fra San Sebastián og frem til Mugaritz. Denne drosjeturen tar ca 20 minutter og vil koste deg rundt 20 euro.

Restauranten har en svær parkeringsplass.

Bestille bord:
Gjøres per telefon eller via e-mail til: info@mugaritz.com

Åpningstider:
Sesongen varer fra april til desember og har følgende åpningstider

Adresse:
Otzazulueta baserria Aldura-aldea, 20

Telefon:
+ 34 943 52 24 55

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *