• Meny
  • Meny

Hva burde du unngå i Spania?

Med mange mennesker samlet på et sted slik man ofte kan finne i de spanske storbyene som Madrid, Barcelona i nord og Valencia i øst øker også sjansen for at små kriminelle tilfeller kan finne sted. I utgangspunktet er dette ikke noe å bekymre seg over i det hele tatt, men om du følger et par retningslinjer så reduserer du risikoen til nesten ikke-eksisterende.

Lommetyverier

Dette er kanskje den aller mest vanlige kriminaliteten som turister blir utsatt for. Så lenge man bruker sunn fornuft så er ikke dette noe å bekymre seg over, men du burde være forsiktig når det gjelder å vise seddelbunker åpenlyst, legge pengene på risikoutsatte steder som baklommene på jeansen og å gå med veska eller sekken hengene bak på ryggen.

For å minimere risikoen ytterligere kan du se til at du kler deg mer i likhet med de innfødte og ikke la verdisaker som speilreflekskamera henge spesielt synlig. Om du orker ha et pengebelte hengende rundt magen eller halsen så kan også dette virke prevantivt. Spesielt i området rundt de store, folkerike markedene er det lurt å vise varsomhet og følge retningslinjene. Dette gjelder også områdene ved og på offentlig transport.

Ha også tanken om lommetyveri i tankene dersom en uventet vennlig person skal vise deg fotballtriks eller andre gatekunster. Risikoen er da at han vil utnytte det faktum at du blir satt ut av balanse og dermed forsyne seg av verdisakene dine med et veltrent manøver. Disse gatetriksene kan også være en måte å gjøre deg uoppmerksom for en eventuell medhjelper som vil snike til seg verdisakene dine.

Unngå tvilsomme strøk og gater

Under dette punktet så er det kun snakk om å vise fornuft og ligge unna de mørke gatene som potensielt kan skape en skummel situasjon. Du holder deg gjerne unna strøk som kan se ut til å ha sin andel prostituerte, narkotikasalg og fattigdom. Om du unngår disse strøkene og ikke beveger deg alene på nattestid så har du vist mer enn nok varsomhet og kan nyte ferien din uten å bli paranoid for at noe kriminelt kan forekomme.

Avslutningsvis kan man konkludere med at alle byer har sin andel kriminalitet, også i Spania, men dersom du viser sunn fornuft så er ikke dette noe problem overhodet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *